top of page
22021_RIG_4094.jpg

Arkeolog

Om oss

Uppdrag arkeologi är ett företag verksamt inom svensk uppdragsarkeologi. Verksamheten finansieras genom externa konsultuppdrag, huvudsakligen i form av arkeologiska utredningar, för- och undersökningar efter beslut av landets Länsstyrelser. Vårt kontor ligger i Hässelby i Stockholm men arbetsområdet sträcker sig över stora delar av Mellansverige. Vårt geografiska upptagningsområde erbjuder en rik variation av fornlämningar från alla perioder och projekten är både stora och små.

Som företag har vi som långsiktig målsättning att öka efterfrågan av våra tjänster, bli fler medarbetare och etablera verksamheten över ett större geografiskt område. För att nå dit vet vi att det krävs engagerade, kunniga och professionella arkeologer som trivs med ansvaret att planera, leda och genomföra tilldelade projekt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven, kunnig och engagerad arkeolog som vill utveckla verksamheten tillsammans med oss. Dina arbetsuppgifter är att självständigt eller i samarbete med kollegor planera, leda, genomföra och avrapportera arkeologiska projekt av varierande storlek och karaktär. Du kommer att arbeta nära dina medarbetare både i rollen som projektledare och som projektmedarbetare. Uppdragen kan stundtals vara utmanande men också givande, spännande och roliga. För att lyckas behöver du ha god förmåga att organisera, kommunicera och bygga långsiktiga relationer med såväl kollegor, myndigheter som beställande företagare. Som projektledare är du ansvarig för projektbudget och, i förekommande fall, arbetsledning. I arbetet kan även ingå förmedlingsarbete, till exempel i form av föredrag eller visningar.

Kvalifikationer

Du som söker förväntas ha god kännedom om hur det svenska uppdragsarkeologiska systemet fungerar. Tidigare erfarenhet av arbete inom svensk uppdragsarkeologi är ett krav. Körkort B är ett krav. Tidigare erfarenhet av projektledning inom svensk uppdragsarkeologi är meriterande. En högre akademisk examen med arkeologi som huvudämne är meriterande. Erfarenhet av deltagande vid anbudsförfarande är meriterande.

Anställningsvillkor

Omfattning: vikariat 2024-04-01 – 2025-03-31 (heltid/39,5 tim/v).

Tillträde: 2024-04-01 (eller efter överenskommelse).

Tjänsteställe: Stockholm. Längre eller kortare perioder av arbete utanför tjänstestället förekommer.

Som anställd vid Uppdrag arkeologi erbjuds du även möjlighet till olika former av kompetensutveckling, till exempel deltagande vid ämnesrelaterade konferenser och seminarier. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag och tid för friskvård på betald arbetstid. Vår arbetsgivarorganisation heter Sobona och vi har åtagit oss att följa kollektivavtalet BÖK20.

Övrig information
Vår arbetsgivarorganisation heter Sobona och vi har åtagit oss att följa kollektivavtalet BÖK 20. Företaget är medlem av SUBo – Sveriges uppdragsarkeologiska branschorganisation.

Eventuella frågor ställs till Lars Andersson, operativ chef, tfn 073 662 34 01, Richard Grönwall, VD, tfn 073 662 34 00 eller info@uppdragarkeologi.se

Intervjuer kan komma att ske via telefon/webb.

Ansökan

Skicka din ansökan till info@uppdragarkeologi.se. Märk din ansökan i med ”VIKARK”. Sista ansökningsdag är 2024-02-23.

Urval och intervjuer sker löpande. Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För frågor rörande tjänsten, kontakta Richard Grönwall, VD (tfn 073 662 34 00, richard.gronwall@uppdragarkeologi.se) eller Lars Andersson, operativ chef (tfn 073 662 34 01, lars.andersson@uppdragarkeologi.se).

 

Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen med din ansökan!

Logotyp_vit_rund.png
bottom of page